PDA

View Full Version : GoPro Protune is out as of yesterday.



Brian@202020
10-09-2012, 09:26 AM
In case you are unaware of what GoPro Protune is, it is a firmware update that adds a higher bitrate, 24p, and a log style color profile to the GoPro Hero2. This opens up the doors for the GoPro HD Hero2 to be more useable for those tough to get shots in more cinematic projects. I've used the GoPro Hero1 in a few things, but I always had to slow the footage down from 30p to 24p and grading in post was limited. I sold my GoPro Hero1 last year, but it looks like time to pick up the Hero2.

Brian@202020
10-09-2012, 09:36 AM
Also it looks like there are firmware updates for their Wifi BacPac and Wifi Remote as well as an iPhone/Android app for controlling and viewing the GoPro Hero2 via Wifi BacPac.

David
10-09-2012, 09:59 AM
Anything that will help the footage coming from the GoPro Hero 2 cut better with more Proffesional camera's is a welcome addition.

ianim8
10-09-2012, 02:56 PM
Is the Protune the Technicolor one?

Brian@202020
10-09-2012, 02:59 PM
Is the Protune the Technicolor one?

Yes it has a Log (Technicolor like) color profile. So more recorded latitude to grade the footage. The footage is a higher bitrate, so this also makes grading easier.

ianim8
10-09-2012, 03:17 PM
Thanks Brian, jeez cant seem to find any of that in the GoPro site.
Had to Google it.

Kholi
10-09-2012, 03:57 PM
Oh sick, gonna update! Thanks man.

Michael Bergstrom
10-10-2012, 03:40 AM
Though I just found out that HDMI live out disabled with protune. Must have something to do with the higher bitrate or power. The Protune pushed to the PIX240 would have been awesome. Oh well.

Frank Glencairn
10-10-2012, 05:42 AM
Just updated mine, awesome.
Hope they come with the Android app soon, so I can finally use the backpack.

rexbron
10-10-2012, 08:12 AM
Fyi, it's 24.00 not 23.98.